Boya koruma nedir?
Boya koruma hizmeti aracınızın boyasını korumak bu sayede hem görünümünü iyileştirirken olası masraflardan size uzak tutmak ve 2. El değerini yükseltmek için yapılan işlemdir.
Kimler oto boya koruma yapar?
Boya Koruma işlemi mutlaka detaylı eğitimden geçmiş teknisyenlerce yapılmalıdır.
Bu teknisyenlerin hem pratik hem teorik eğitimden geçmiş olması ve eğitimlerin gelişen teknolojiye ve üretilen boya koruma malzemeleri ile uygulama tekniklerinin arge çalışmalarına bağlı olarak yenilenmesi gerekir.
Boya korumanın hizmet bedeli nedir?
Hizmet bedeli kullanılan boya koruma malzemesine, uygulama yapan kişinin teknisyen olup olmamasına göre bazı değişkenlikler gösterebilir.
Ancak boya koruma hizmet bedelinin hesaplanmasında ilk hizmetin bedeli kadar önemli olan periyodik hizmetlerin periyotu ve bedelidir.
Araç sahibinin dikkat etmesi gereken konu elbette güvenilirlik ve kalite başta olmak üzere toplam maliyettir.
Boya korumada nelere dikkat edilmeli?
Boya koruma hizmeti alırken ilk boya koruma işleminden sonra periyodik bakım sürenizi, periyodik bakım hizmet bedelini, kalite kontrol sistemi olup olmadığını, kazalarda bölgesel hasar giderilme hizmetlerinin tamamını gözden geçirmeyi unutmayınız.
Araç çizik giderme nedir, nasıl yapılır?
Çizik giderme fiziksel bir işlemdir.
Yüzeyde meydana getirdiği derinliğe göre çizik giderme zorlaşabilir.
Her çizik gidermede arabanızın vernik tabakasında aşınma olduğunu unutmayın.
Sıkça Sorulan Sorular
Çizik giderme sıklıkla yapılırsa araca zarar verir mi?
Sıklıkla çizik giderme işlemi yaptırmanız, aracınızın komple boyanmasına varan daha büyük masraflara neden olabilir.
Arabanıza cila mı yoksa gerçek bir boya koruma mı uygulandığı nasıl anlaşılır?
Arabanıza yalnızca cila mı yapıldı yoksa boya koruma mı uygulandı? Bunu anlamanızın en iyi yolu zaman içinde arabanızda artan matlaşmadır. Ayrıca kuş pisliği, reçine, asit yağmuru, demir tozu gibi etkenlerle karşılaştıkça uzun dönemde yüzeyde meydana gelen sararma, gözeneklerin oluşması, derin izler, pütürlü tabaka oluşumu gibi fiziksel ve kimyasal değişimlerle de bunu anlamak mümkün. Ancak bu ancak uzun dönemde ve aracınız zarar görünce anlayabilirsiniz. Bu durumda güvendiğiniz bir marka, istasyon ve teknisyenlerle çalışmak daha garantili bir yol olacaktır.
Araca boya koruma yapıldığından anında emin olmanın yolu var mı?
Zaman geçmeden anlamanız çok zordur. Arabanızın boy koruma yapıldığına emin olmak için güvenilir firmalarla çalışın, uygulayan kişilerin gerçek teknisyen olmalarına dikkat edin, garanti belgenizi mutlaka talep edin, kalite kontrol listesinden geçtiğinden emin olun.
Kuş pisliği, ağaç reçinesi gibi maddelerin araç boyasında tahribat yapması ne kadar zaman alır?
Boya koruma yapılmayan araçlarda kuş pisliği 1 günden sonra aracınızın boyasının yanmasına sebep olabilir. Ziebart oto boya koruma yapılmış bir araçta, kuş pisliğinin tahribat yapmaması için müdahale zamanı vardır.
Aracınızın boya koruması için nereye park etmelisiniz?
Aracınız boya koruması varsa reçineden, kuş pisliklerinden korkmanıza gerek yok. Rahatça gölgeye bırakabilirsiniz. Ancak aracınızda boya koruma yoksa ağaç altı yerine güneşte bırakmayı tercih edin. Güneş ışınlarının araç boyasına zarar vermesi uzun dönemde mümkün, ancak kuş pisliği ve ağaç reçinesinin yüzeye yapışması halinde 1 günden sonra tahribat başlar!
Reçineya da kuş pisliğinden oluşan tahribatlarda nasıl bir masraf çıkabilir?
Oto boya koruma yapılmamış araçlarda reçine veya kuş pisliğine maruz kalan aracınızın boyası 1 günden sonar zarar görmeye başlar, cila masrafı boya koruma uygulanmış arabanın temizliğinden daha zor ve masraflı olur.
Asit Yağmurları Nedir?
Asit yağmurları havada serbest dolaşan fosfor ve nitrojenin suyla buluşması ile oluşur. Yağmur ya da yıkamadan sonra kurulanmayan yüzeylerde asit yağmuru oluşur ve yüzeyleri bozar. Pütürlü, gözenekli hale getirebilir.
Asit yağmurlarına araçlar nasıl ve ne zaman maruz kalır?
Asit yağmuru yağmur yağması şeklinden ziyade araç yüzeyindeki oluşan, nitrojen ve fosforun suyla buluşması ile oluşur. Bu yüzden her aracın asit yağmuruna maruz kalması söz konusudur.
Asit yağmurları araç boyasına zarar verir mi?
Evet, kesinlikle zarar verir. Asit yağmuru yüzeyde pütürleşmeye, gözenek oluşumuna neden olur. Ayrıca özellikle açık renk araçlarda boya koruma yok ise boyada sararma oluşturur.
Demir tozu nedir? Demir tozu araçlara zarar verir mi?
Demir tozu demirin sürtünmesinden açığa çıkan tozdur. Demir tozu araç boyasına zarar verir. Boyada sararmalara neden olur. Demir tozu daha çok raylı sistemlerin geçtiği (. Trenyolu, tramvay ) bölgelerde oluşur
İletişim Bilgilerimiz
Oto Kaporta Boya Koruma için Bizi Arayın.
Telefon: 0532 580 94 59
WhatsApp: 0537 721 57 57
Adres: Demirtaş Mh. 203 Cd. No:9 Toroslar/MERSİN
Etiketler:
mersin göçükçü, mersin boyasız göçük düzeltme, mersin göçük düzeltme, göçükçü mersin, kaporta göçük düzeltme mersin …